Meso Therapie

Meso therapie is een behandeling waarbij kleine hoeveelheden van verschillende voedingsstoffen in de huid worden geïnjecteerd, met als doel om een breed scala aan aandoeningen te behandelen.

Tijdens een Meso therapie behandeling wordt een fijne naald gebruikt om kleine hoeveelheden van een aangepaste cocktail van voedingsstoffen en bouwstoffen in de huid te injecteren. De injecties worden meestal toegediend in de bovenste laag van de huid, en de inhoud van de injecties is afhankelijk van de specifieke aandoening die wordt behandeld. 

Haaruitval kan om verschillende redenen optreden, zoals hormonale veranderingen, genetica, medicatiegebruik en stress. Meso therapie kan een oplossing zijn voor mensen die last hebben van haaruitval en op zoek zijn naar een veilige en effectieve behandeling. 

Tijdens een behandeling speciaal voor haaruitval worden verschillende voedingsstoffen, vitaminen en mineralen in de hoofdhuid geïnjecteerd om de bloedstroom naar de haarzakjes te bevorderen. Dit kan helpen om het haarzakje te voeden, waardoor het haar gezonder en sterker wordt en haaruitval wordt verminderd.

Meso therapie kan worden gebruikt als een op zichzelf staande behandeling voor haaruitval, maar kan ook worden gecombineerd met andere behandelingen, zoals een haartransplantatie. Wij merken daarentegen wel dat onze klanten blij zijn dat ze eerst hebben gekozen voor de meso therapie in plaats van een haartransplantatie uit te voeren. Dit omdat het gewenste resultaat bereikt werd met alleen de therapie. In sommige gevallen kan mesotherapie ook worden gebruikt als een aanvullende behandeling voor mensen die medicijnen tegen haaruitval gebruiken.

Bovendien is mesotherapie een veilige behandeling, omdat het gebruik maakt van natuurlijke voedingsstoffen en bouwstoffen die van nature in het lichaam voorkomen. Dit betekent dat er weinig risico op bijwerkingen is, in tegenstelling tot andere behandelingen voor haaruitval. 

Hoe vaak moet er behandeld worden? 

De hoeveelheid sessies van mesotherapie hangt af van verschillende factoren, zoals het specifieke behandelingsdoel, de conditie van de hoofdhuid en de groei- en uitval fase van het haar. Over het algemeen wordt mesotherapie echter aanbevolen als een reeks behandelingen met tussenpozen van 2 weken. Bij 3 behandelingen heb je al zichtbaar resultaat om een goeie boost te geven aan je haar raden we 6-8 behandelingen aan. Tijdens het intake gesprek word er uitvoerig gekeken naar alle opties en een behandelplan opgemaakt. 

Is de behandeling pijnlijk? 

De Mesogun maakt gebruik van een fijn naaldje om de voedingsstoffen in de hoofdhuid te injecteren. Het apparaat is ontworpen om snel en pijnloos te werken. Onze klanten ervaren meestal weinig tot geen ongemak tijdens de behandeling.

-Onze behandelingen worden uitsluitend uitgevoerd door onze ervaren BIG-geregistreerde specialist die bij elk haartype de juiste behandeloplossing uitvoert.