Wat is de CG Methode?

Je hebt het vast weleens voorbij zien komen of erover gehoord: termen zoals de CG-methode of producten die CG-proof zijn. Wat houden deze termen nou precies in en voor wie zijn deze bedoelt? Wij leggen het je uit!

Wat is de CG-methode? 

Om meteen met de deur in huis te vallen: de term CG methode staat voor ''Curly Girl'' methode. Het is een verzorgings- en stylingsroutine speciaal ontworpen voor mensen met krullend of golvend haar. De routine, en dus ook de bijbehorende term, is geïntroduceerd door Lorraine Massey. Massey is een van 's werelds meest bekende haarstylisten en was de oprichter van het in de Verenigde Staten bekende Devachan Salons. In 1999 schreef Massey een boek genaamd de ''Curly Girl: the Handbook''. In dit boek werd de Curly Girl methode voor het eerst besproken als een manier om krullend haar te verzorgen en beschermen. De methode draait dus al een poosje mee en heeft door de jaren heen enige verbeteringen meegemaakt, maar blijft vandaag de dag nog altijd dé manier van krullen verzorgen. De CG-methode wordt wereldwijd toegepast door zowel mannen als vrouwen en is geschikt voor alle soorten krullen. Misschien iets voor jou? Heb je last van pluizige en/of opgedroogde krullen? Dan is de CG methode de moeite zeker waard.

Hoe werkt de CG-methode? 

Ga jij aan de slag om jouw krullen te verzorgen met behulp van de CG methode? Hou er dan rekening mee dat je bij deze methode enkel gebruik maakt van haarproducten die CG proof zijn. Dit houdt in dat jouw haarverzorging vrij moet zijn van onder andere sulfaten, minerale olie, siliconen, wax en uitdrogende alcohol. Deze ingrediënten staan erom beken agressief en beschadigend te zijn voor krullen. In het ergste geval zullen deze ingrediënten je krullen laten uitdrogen en beschadigen. Het is zelfs mogelijk dat je het kruleffect hierdoor kwijtraakt.

Het is niet alleen belangrijk om gebruik te maken van haarproducten die CG proof zijn, maar ook om jezelf de juiste manier van verzorging aan te leren. Jouw krullen vragen nou eenmaal meer aandacht. Zo moet je jouw krullen op een bepaalde manier wassen, verzorgen en stylen.

Via onze instagram op @curl.texture kun je de prachtige resultaten zien van klanten die behandeld zijn bij ons in de salon!

 

Waar begin ik met de CG-methode? 

Stap 1: leer over de CG methode

Stap 2 :Bepaal je haartype: Voordat je begint met de CG-methode, moet je weten wat voor type haar je hebt. Krullend haar is er in verschillende soorten en maten en elk type heeft verschillende verzorging nodig. Sommige haar soorten zijn gevoeliger voor droogte, terwijl andere juist meer volume nodig hebben.

Stap 3 : Gebruik CG-vriendelijke producten: De CG-methode richt zich op het vermijden van haarproducten die schadelijke ingrediënten bevatten. Gebruik in je routine een leave-in conditioner, voor de voeding van het haar én een styling gel ; voor de ´hold´ in je krullen. 

Stap 4 : Gebruik de juiste technieken: Naast het gebruik van de juiste producten, zijn er ook verschillende technieken die je kunt toepassen om je krullen te verzorgen. Dit omvat bijvoorbeeld het gebruik van een diffuser om je haar te drogen en het vermijden van het gebruik van een borstel of kam om je haar te ontwarren.

Stap 5 :ls je begint met de CG-methode, is het belangrijk om te onthouden dat het even kan duren voordat je de juiste producten en technieken hebt gevonden die het beste werken voor jouw haartype. Houd daarom een haarjournaal bij om bij te houden welke producten je gebruikt en hoe je haar erop reageert. Op die manier kun je de CG-methode aanpassen aan jouw specifieke behoeften.

Mijn (start) routine volgens de CG-methode

FINAL WASH : 

Een "final wash" is een term die wordt gebruikt in de Curly Girl-methode om te verwijzen naar een laatste wasbeurt met een shampoo die sulfaten bevat, voordat je begint met het volgen van de CG-methode. Het doel van een final wash is om alle producten, siliconen en andere ophopingen in je haar te verwijderen die zich in de loop van de tijd hebben opgebouwd en die niet oplosbaar zijn in water of in de CG-vriendelijke producten die je daarna gaat gebruiken.

Door het gebruik van sulfaten kan de shampoo diep doordringen in je haar en alle opgehoopte resten verwijderen. Het kan echter ook de natuurlijke oliën in je haar verwijderen en je haar uitdrogen, dus het is belangrijk om na de final wash een conditioner te gebruiken en over te stappen op CG-vriendelijke producten om je haar weer te hydrateren.

Nadat je de final wash hebt gedaan, kun je beginnen met de CG-methode en overschakelen naar CG-vriendelijke producten en technieken om je krullen te verzorgen en te stylen. Het is aan te raden om de final wash slechts één keer uit te voeren voordat je begint met de CG-methode en om daarna je haar te wassen met CG-vriendelijke producten om je krullen te beschermen en gezond te houden.

Mocht je meer informatie/advies willen betreft de CG-methode? Stuur ons gerust een bericht/mail!

 

Leave a comment

All comments are moderated before being published